Lexnova Webbinarier

Juridiska webbinarier om aktuella ämnen – uppdatera dig online när det passar dig


Är företagsrekonstruktion rätt medel för företag i coronakrisen?

Lagen om företagsrekonstruktion är typiskt sett inte tillämplig på bolag som tappat hela sitt kundunderlag. För dessa företag gäller det att besitta kompetens för att bygga upp en trovärdig framtid för verksamheten. Se till att du har rätt verktyg och kunskap för att klara bolagets överlevnad!

Rolf Åbjörnsson
Advokat med verksamhet huvudsakligen inom insolvensrätten

Vi är i en djup ekonomisk kris som slår vilt och oreglerat omkring sig. Bistånd utlovas, men tiden är knapp och många bolag riskerar att gå under innan räddningen är inom räckhåll. Antalet ansökningar om företagsrekonstruktion och konkurs har ökat lavinartat. Det är dags att staten inför regler om moratorium på flera områden i syfte att rädda företagen. Men exakt vad kan företagare och rådgivare göra för att säkra verksamhetens överlevnad?

Under detta webbinarium med Rolf Åbjörnsson, en av landets främsta insolvensrättsadvokater, får du praktisk vägledning om vad du måste beakta vid rekonstruktion och konkurs i dessa coronatider.

Ur innehållet:

  • Gällande lagstiftning
  • Skärpt rättstillämpning 
  • Opinionsbildning
  • När är rekonstruktion lämpligt och vad måste du känna till?
  • Praktisk kunskap för att rädda ett företag i kris


Vill du få tillgång till detta Webbinarium?

När du köper detta Webbinarium får du tillgång till det i sex månader och kan se det hur många gånger du vill. Välj ditt betalsätt, kortbetalning eller mot faktura. Vid kortbetalning får du direkt åtkomst till materialet.

2990kr

ex. moms