Fängelse för grov förskingring av mångmiljonbelopp – lovade hög avkastning på fonder men tog pengarna själv

En i dag 50-årig man drev tidigare flera olika bolag med fondförvaltning och finansiella placeringar som verksamhet, både i Sverige och England. Samtliga bolag är i dag försatta i konkurs eller på annat sätt avvecklade. Mannen är även försatt i personlig konkurs. 50-åringen åtalades vid Halmstads tingsrätt för att mellan åren 2009–2017 ha förskingrat sammanlagt drygt 6,3 miljoner kronor tillhörande ett 15-tal privatpersoner. Efter att ha fått kontakt med personerna på olika sätt, bland annat genom dejtingsidor på nätet och golftävlingar inom affärsvärlden, har mannen tagit emot stora summor pengar för att placera dessa. I stället för att investera pengarna för andras räkning tillägnade 50-åringen sig pengarna själv under kort tid efter att de kommit in på hans konton. Mannen redovisade inte hur pengarna hade använts, och merparten av pengarna har heller inte återbetalats. Det största beloppet gällde en kvinna som sammanlagt förde…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!