OM OSS

Lexnova är Sveriges ledande leverantör av juridisk kompetensförsörjning

Med uppdaterad praxis, analyser av Sveriges främsta juridiska experter och exklusiva föreläsningar hjälper vi dig att hålla koll på det senaste inom juridiken. Oavsett om du är jurist, advokat eller på annat sätt stöter på juridiken i ditt arbete ger vi dig insikten och tryggheten att fatta välgrundade beslut.

Vår story

Innovationskraften och engagemanget som förändrade juridikens nyhetslandskap för alltid. Från en idé om att sälja juridisk facklitteratur till att bli en marknadsledande, unik juridisk nyhetsbyrå. Här är historien om Lexnova.

Några år innan Lexnova grundades, startade entreprenören Thomas Blendow en omvärldsbevakningstjänst för juridisk facklitteratur. Det var fröet till det som sedan blev Lexnova. Det var då tidigt 2000-tal och en spännande resa väntade. Idén var att sälja juridisk facklitteratur.

Thomas Blendow förstod snabbt att marknaden för juridisk omvärldsbevakning sträcker sig längre än så och Lexnova lanserades därför 2006.  Jurister anställdes för att samla in aktuella rättsfall, domar och beslut direkt från svenska domstolar som sedan kunde levereras i sammanfattad form. Detta underlättade vardagen för stressade jurister som drunknade i information från olika källor. Det är precis det som än idag gör Lexnova till en unik juridisk nyhetsbyrå.

Lexnova skulle vara den bästa juridiska nyhetsbyrån, men framför allt skulle man vara den mest omfattande. Redaktionen producerar årligen tusentals artiklar baserat på aktuella rättsfall och domslut. Utbudet har också utvecklats genom åren. Förutom att hålla Sveriges jurister uppdaterade med sammanfattningar av de senaste rättsfallen från svenska domstolar levererar vi även analys, rekommendationer och möjlighet till vidare fördjupning. Dessutom har vi precis lanserat en egen AI-tjänst, Legal Assistant.

Lexnovas vision är att bidra till ett mer rättssäkert samhälle genom att vara den informationstjänst som vägleder inte bara praktiskt verksamma jurister – utan alla som möter juridiska frågor i sitt arbete.

Lexnova säkerställer tillgång till de senaste juridiska nyheterna. Vi levererar kärnfulla sammanfattningar och djupa analyser i samarbetet med flera av landets ledande experter.​

Karriär

Vill du vara med och leverera Sveriges vassaste juridiska nyhetsbevakning? Vi är ett drivet företag som arbetar hårt tillsammans för att vara ledande inom branschen. Välkommen till oss!

Lediga tjänster