Senaste bloggar

Sommartider på Blendow Lexnova

Sommaren är här och vi förändrar våra tider på kundtjänst. Från v 27 tom v33 är vår kundtjänst bemannad mellan 09:00-12:00, Våra svarstider kan därför bli något längre än brukligt. Vi önskar alla våra kunder och besökare en härlig sommar!

Alla nyheter relaterade till Covid-19 på ett ställe

Nu ett par månader in i pågående pandemi kommer domarna och efterverkningarna av rådande situation. För att du lättare ska tillgodogöra dig dessa nyheter samlar vi alla våra artikeltyper på ett och samma ställe.

Utveckla dig i hängmattan - tillgång till över 70 juridiska e-learnings hela sommaren!

Latare dagar stundar och nu finns tillfälle för återhämtning i hängmattan och investering i dig själv. Få ett försprång inför höstens utmaningar med Lexnovas webbinarier! Tom 31 augusti får du tillgång till samtliga av våra tidigare seminarier i e-learningformat för endast 9 890kr. Se dem när det passar dig - så många gånger du vill!

SAVE THE DATE - 6 nov 2020

Boka in den 6 november för Stockholms större advokatbyråers innebandyturnering! Efter fjolårets omgång är vi på Lexnova tillsammans med 2019's vinnare Lindahl glada över att få stå som värd för årets tävling. Nu ser vi fram emot ytterligare en fartfylld turnering som vi avslutar med en härlig fest tillsammans!

Ta del av arbetsrättsliga förlikningar i HR-praxis

Arbetsrättsjurister och HR förhandlar regelbundet med anställda som inte lever upp till bolagets förväntningar, men utköpen riskera ofta att bli onödigt dyra. Läs hur du får tillgång till förlikningar i Lexnova!

Få tillgång till Rättsutlåtanden - vässa argument och stärk din bevisning framåt

Rättsutlåtanden är en viktig men dold rättskälla där landets främsta experter analyserar en specifik rättsfråga. Blendow Lexnova blir först i Sverige med att öppna denna källa. I Lexnova Nyheter finns nu en unik och växande samling av utvalda rättsutlåtanden från principiellt viktiga mål. Varje utlåtande är kopplat till en nyhet och en underliggande dom. Ett värdefullt redskap för dig som praktiker.

Full fart på juridik-kurser - trots Advokatsamfundets slopade utbildningskrav

Nyligen slopade Advokatsamfundet kravet på vidareutbildning för yrkesverksamma advokater. Trots detta fortgår de juridiska kurserna för fullt. I veckan höll Blendow Lexnova live-streamade seminarier om både penningtvättsdirektivet och molntjänster i offentliga sektorn. – Digitala kurser är ett fullgott alternativ. Och eftersom juridiken aldrig står stilla finns ett fortlöpande intresse hos advokater att utbilda sig, säger Sara Malmgren, advokat på Foyen Advokatbyrå och en av dagens deltagare.

Skiljenämnd vill avlasta domstolarna i spåren av corona

Några av Sveriges främsta processadvokater vill avlasta domstolarna under coronakrisen och har därför tagit fram ett skiljenämndsalternativ för parter i dispositiva tvistemål. Syftet är att fler tvister ska avgöras såväl snabbare som billigare. – Vi gör detta för att vi vill hjälpa domstolarna och de parter som är intresserade av en snabbare lösning, säger Olle Flygt, partner på Mannheimer Swartling och initiativtagare till Skiljenämndsalternativet.

En kränkning är en kränkning - Lexnova behövs om sanningen ska fram

Det var faktiskt en nyhet att pensionsbolaget Allras rättigheter kränktes när Ekobrottsmyndigheten läckte tusentals mail till Pensionsmyndigheten. Därför var det självklart att Blendow Lexnova valde att lyfta fram det när domen refererades på den här sajten den 15 april. Men en av våra stora morgontidningar kom med motsatt budskap i rubriken till sin artikel: ”Mellandom: Allras rättigheter inte kränkta”.

De rättsliga följderna av Covid-19 - nu kommer svaren i Blendow Lexnova

Vem trodde att ett virus skulle sätta den svenska offentlighetsprincipen ur spel? Blendow Lexnova är först ut i Sverige att rapportera om denna dom där kammarrätten stoppar en man som vistats i ett riskområde i Italien från att ta del av handlingar som myndigheterna normalt sett är skyldiga att lämna ut.

Blendow Lexnovas experter svarar på frågorna om Covid-19

Vems är ansvaret för att avtal bryts eller leveranser uteblir när ett virus lamslår hela vår värld? Något facit finns dessvärre inte eftersom situationen är unik. Lagstiftarna har inte kunnat förutse vår nuvarande situation och domstolarna har inte tidigare behövt hantera frågorna. Än mindre har någon tänkt på att reglera detta i avtal bortsett från allmänna klausuler.

Spara tid med HR-praxis

Blendow Lexnova har skapat ett unikt verktyg för alla som vill hålla koll på arbetsrätten. I HR-praxis sorteras arbetsrättsliga avgöranden in under rubriker som Uppsägning, Anställningsskydd och Konkurrensklausuler. Enkelt, smidigt och tidsbesparande.

Konsten att ge dubbla besked i en dom

Har Skatteverket rätt att omhänderta e-post oavsett var servern står någonstans? Beskedet som innebar ett stopp för Skatteverkets hemliga razzior smögs in i domskälen ifrån Kammarrätten i Sundsvall den 14 januari i år. Men själva domslutet sa en helt annan sak.

Talmannen tog emot Blendows juristpris för 2019

Talmannen Andreas Norlén har utsetts till Årets jurist. Prisutdelningen skedde under Blendow Groups stora juristgala som hölls på Sturecompagniet i Stockholm. Han är talmannen som ledde en av de mest komplicerade regeringsbildningarna i modern tid – nu har han utsetts till Årets Jurist 2019. – Juridiken är en stor del av min identitet, sa Andreas Norlén under prisutdelningen.

Skribent till juridisk nyhetsredaktion

Är du jurist med näsa för nyheter och erfarenhet av redaktionellt arbete? Vill du arbeta mitt i den juridiska hetluften på Sveriges ledande juridiska nyhetsbyrå? Vi söker nu en skribent till vår nyhetsredaktion med säte i attraktiva lokaler på Stureplan.

Snart nedsläpp för Stockholms större advokatbyråers innebandyturnering 2019

För första gången kommer nyhetsbyrån Blendow Lexnova att vara mediepartner till Stockholms Större Advokatbyråers Innebandyturnering, som i år avgörs på fredagen den 8 november. Årets värd är fjolårets vinnare Vinge – ska de lyckas försvara titeln i år? Vi har tagit tempen på förberedelserna.