Senaste bloggar

Nyhet! Rättsutlåtanden som en del av Lexnova Nyheter

Tvistande parter kan låta experter underbygga deras juridiska argumentation i form av kostsamma rättsutlåtanden för att stärka sin ståndpunkt. I Lexnova Nyheter finns nu en unik samling av utvalda rättsutlåtanden från högaktuella fall. Till varje rättsutlåtande finns en kopplad nyhet och underliggande dom. En ovärderlig grund för kunskap, praktisk vägledning samt som konkret underlag i egna mål! Dessa djuplodande rättsutlåtanden kan utgöra god grund för resonemang i framtida ärenden.

De rättsliga följderna av Covid-19 - nu kommer svaren i Blendow Lexnova

Vem trodde att ett virus skulle sätta den svenska offentlighetsprincipen ur spel? Blendow Lexnova är först ut i Sverige att rapportera om denna dom där kammarrätten stoppar en man som vistats i ett riskområde i Italien från att ta del av handlingar som myndigheterna normalt sett är skyldiga att lämna ut.

Blendow Lexnovas experter svarar på frågorna om Covid-19

Vems är ansvaret för att avtal bryts eller leveranser uteblir när ett virus lamslår hela vår värld? Något facit finns dessvärre inte eftersom situationen är unik. Lagstiftarna har inte kunnat förutse vår nuvarande situation och domstolarna har inte tidigare behövt hantera frågorna. Än mindre har någon tänkt på att reglera detta i avtal bortsett från allmänna klausuler.

Spara tid med HR-praxis

Blendow Lexnova har skapat ett unikt verktyg för alla som vill hålla koll på arbetsrätten. I HR-praxis sorteras arbetsrättsliga avgöranden in under rubriker som Uppsägning, Anställningsskydd och Konkurrensklausuler. Enkelt, smidigt och tidsbesparande.

Konsten att ge dubbla besked i en dom

Har Skatteverket rätt att omhänderta e-post oavsett var servern står någonstans? Beskedet som innebar ett stopp för Skatteverkets hemliga razzior smögs in i domskälen ifrån Kammarrätten i Sundsvall den 14 januari i år. Men själva domslutet sa en helt annan sak.

Talmannen tog emot Blendows juristpris för 2019

Talmannen Andreas Norlén har utsetts till Årets jurist. Prisutdelningen skedde under Blendow Groups stora juristgala som hölls på Sturecompagniet i Stockholm. Han är talmannen som ledde en av de mest komplicerade regeringsbildningarna i modern tid – nu har han utsetts till Årets Jurist 2019. – Juridiken är en stor del av min identitet, sa Andreas Norlén under prisutdelningen.

Skribent till juridisk nyhetsredaktion

Är du jurist med näsa för nyheter och erfarenhet av redaktionellt arbete? Vill du arbeta mitt i den juridiska hetluften på Sveriges ledande juridiska nyhetsbyrå? Vi söker nu en skribent till vår nyhetsredaktion med säte i attraktiva lokaler på Stureplan.

Snart nedsläpp för Stockholms större advokatbyråers innebandyturnering 2019

För första gången kommer nyhetsbyrån Blendow Lexnova att vara mediepartner till Stockholms Större Advokatbyråers Innebandyturnering, som i år avgörs på fredagen den 8 november. Årets värd är fjolårets vinnare Vinge – ska de lyckas försvara titeln i år? Vi har tagit tempen på förberedelserna.