Även KamR ger grönt ljus för böneutrop från moské

Också Kammarrätten i Göteborg ger nu grönt ljus för böneutrop från moskén i Växjö kommun. Kammarrätten delar Förvaltningsrätten i Växjös bedömning att Polismyndighetens beslut att tillåta utropen inte strider mot närboendes rättigheter enligt Europakonventionen. Domstolen pekar på de begränsningar som beslutet innebär om när, hur ofta, hur länge och med hur hög maximal ljudvolym som böneutrop får sändas ut. Det ettåriga tillståndet medför till exempel villkor för hur högtalarna får vara riktade. När Polismyndigheten fattade beslutet våren…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!