BLOGG

Tips vid inköp av ett juridiskt AI-verktyg

Med den snabba teknologiska utvecklingen blir juridiska AI-verktyg allt mer populära för alla som möter juridiken i sitt arbete.  Att välja rätt AI-verktyg är inte alltid enkelt. Här är några generella krav och faktorer att ta hänsyn till för alla som överväger ett inköp.

Användarvänlighet

Ett juridiskt AI-verktyg bör vara enkelt att integrera i befintliga arbetsflöden och system. Verktyget ska ha ett intuitivt användargränssnitt som gör det lätt för jurister att snabbt lära sig och använda det utan omfattande teknisk kunskap. Det är också viktigt att verktyget kan anpassas till specifika behov och preferenser hos byrån eller den enskilde juristen. Möjligheten att skräddarsy funktioner och gränssnitt kan vara avgörande för att verktyget ska bli ett naturligt och effektivt inslag i det dagliga arbetet.

Tillförlitlighet

Noggrannhet är avgörande inom juridiken. Verktyget måste kunna leverera exakta och tillförlitliga resultat, baserade på högkvalitativ data och robusta algoritmer. Det är viktigt att utvärdera hur verktyget hanterar komplex juridisk information och om det kan uppdateras med den senaste rättspraxisen och lagändringar.

Uppdateringar och förbättringar

Tillgång till pålitlig teknisk support är avgörande för att säkerställa att AI-verktyget fungerar som det ska. Leverantören bör också erbjuda regelbundna uppdateringar och förbättringar av verktyget. Dessa uppdateringar ska inte bara åtgärda eventuella buggar utan också inkludera nya funktioner och förbättringar som baseras på användarfeedback och tekniska framsteg.

Välj Lexnovas Legal Assistant

AI-tjänsten Legal Assistant använder Lexnovas egna rättsdatabas med tusentals artiklar om rättsfall och juridisk praxis. Dessutom finns där juridiska analyser och föreläsningar av några av Sveriges främsta experter. Varje fråga till Legal Assistant går igenom all data för att hitta det mest relevanta referenserna och baserar sedan svaret på dessa. Verktyget utvecklas ständigt med nya funktioner och fler datakällor.

Läs mer Boka demo