26:e omgången av Advokatinnebandyn avgörs i Bromma

Ordningen är återställd när hela innebandyturneringen för de större advokatbyråerna i Stockholm avgörs på en och samma dag med Blendow Lexnova som huvudsponsor och mediapartner. Nu på fredag är det dags och de regerande mästarna AG Advokat står för festen med 300 deltagare.
- Det blir en maxad tillställning, lovar advokat Anders Skägg med många turneringar bakom sig.

26:e omgången av Advokatinnebandyn avgörs i Bromma

Fjolårets vinnare AG Advokat

Du hittar resultatrapporteringen här


När förra årets turnering efterlängtat återupptogs efter pandemiuppehållet 2020 avgjordes turneringen under fyra speldagar med ett avslutande slutspel med åtta lag. Det hade sin tjusning när allt stod på spel under några intensiva timmar i Nacka Strand men nu är allt som vanligt när den 26:e turneringen sedan starten 1995 avgörs på en och samma dag och 33 lag, fem fler än förra året, slåss om titeln. 

- Det klassiska upplägget är tillbaka. Det kommer bli superkul med allt ifrån största byråerna till de lite mindre byråerna på plats i en helt nybyggd hall, berättar Sebastian Hesam, som håller i arrangemanget där Blendow Lexnova är huvudsponsor och mediapartner.

Hallen är egentligen två nybyggda hallar med fyra planer vid Stora Mossens idrottsplats i Bromma. Dömer gör fem mycket kvalificerade domare, varav två dömer i högsta ligan.  

Finalen förra året blev en riktig rysare. AG gjorde visserligen både 1–0 och 2–0 men DLA reducerade till 2–1 och hade ett hårt ribbskott från långt håll som kunde ha lett till straffläggning.

Men det blev AG:s spelare som fick ta på sig guldhattarna och lyfta guldpokalen till tonerna av We are the champions av Queen. 

Anders Skägg medverkade i guldlaget för, som han minns, 11:e eller 12:e gången och trodde att han skulle lägga klubban på hyllan redan förra året men det tyckte inte byrån. Och han finns även med i årets uppställning. Han själv har vilat sig i form men flera medspelare har tränat en gång i veckan på sistone och spelat en träningsmatch mot en annan byrå. Frågan är om AG satsar på att försvara sin titel? Vinnande lag blir ju nästkommande turnerings arrangör.

- Absolut, en fest till kan vi vara med och arrangera. Sen lämnar vi över stafettpinnen. 

Över 300 gäster är anmälda till festen som hålls på Winterviken nära Gröndal. Bussar avgår från Stureplan. Det kommer att bli en lång och härlig fredag – var så säkra.

Följ rapporteringen på Blendow Lexnova

Bilder och rapportering från matcherna får ni här på Blendow Lexnovas hemsida.