27:e upplagan av advokaternas egen innebandyturnering

- Årets roligaste arbetsdag.
Så beskriver Viktor Hård af Segerstad i regerande mästarlaget AG Advokat Stockholms större advokatbyråers innebandyturnering som avgörs i Bromma på fredag med fest på Berns Salonger på kvällen. Om AG vinner blir laget det första i turneringens historia med tre raka guld.

27:e upplagan av advokaternas egen innebandyturnering

Förra året vann AG Advokat med 4-3 i finalen mot Magnusson Advokatbyrå. Det var den 26:e upplagan av Stockholms större advokatbyråers innebandyturnering. Matcherna spelades i en nybyggd hall med fyra planer vid Stora Mossens idrottsplats i Bromma. Det visade sig vara ett lyckat koncept både lokalmässigt och geografiskt och även årets turnering avgörs där.

- Vi hittade ett bra format, förklarar Sebastian Hesam, som håller i arrangemanget där Blendow Lexnova är huvudsponsor och mediapartner.

34 lag deltar. Däribland Svalner som är katten bland hermelinerna eftersom det är en skattebyrå och inte en advokatbyrå.

- Vi är med för att vi tycker det är viktigt att röra på sig. Sedan är många av oss tävlingsmänniskor, säger Malin Månsby, en av spelarna i Svalner.

Hon medger att laget inte tränat ihop sig men byrån har genom åren regelbundet tränat innebandy och Malin Månsby tror att laget kan hävda sig.

- Om jag får sticka ut hakan så tror jag på slutspel. I vilket fall som helst hoppas vi på en superkul turnering och en fin middag.

95 matcher ska avgöras. Alla segrare och tvåor går vidare till slutspel och de bästa treorna kvalificerar sig också. Viktor Hård af Segerstad skulle kunna bli historisk med sitt AG då laget vunnit två gånger i sträck och kan bli det första laget i historien som gör ett ”hattrick”. Dessutom går de vid en seger upp jämsides med MSA om att vinna fem turneringar totalt i historien.

- Vi har spelat en träningsmatch mot det trevliga gänget på Schjødt advokatbyrå. Det blev en promenadseger för AG Advokat i genrepet. Annars har förberedelserna bestått av mycket pasta och höghöjdsträning i Mayrhofen dit hela byrån åkte i våras. Det där med att bli historiska är absolut en morot för oss och ambitionen är att vinna men konkurrensen är stentuff och alla stjärnor ska stå rätt för att åstadkomma en tredje raka vinst, säger han.

Viktor tror att farligaste konkurrenterna blir DLA, Vinge, MSA och Baker McKenzie. Men han pekar också ut Ramberg Advokater som en ”bubblare” som skulle kunna gå hela vägen.

Och så hyr ni hela Berns Salonger på kvällen.

- Ja, det är en klassisk festlokal så det blir nog en fin baluns.

Dömer gör fem mycket kvalificerade domare, varav fyra dömer på elitnivå.

Vinnande lag arrangerar alltså festen vilket kostar både tid och pengar. Det är dock inget som AG bekymrar sig för.

- Vi har ju rutin på att ordna med den här festen nu och vi har ett riktigt bra samarbete med Sebastian och övriga involverade i arrangemanget, uppger Viktor Hård af Segerstad.

Byrån har dock haft god hjälp av Sebastian Hesam som haft återkommande möten med byrån om upplägget.

- Det kommer att bli en pangfest. Vi blir nästan 370 personer. Och det finns möjlighet för kollegerna på byråerna att ansluta till eftersläppet.

Mikael Kindbom