AG Advokat vann Advokatinnebandyn igen

AG Advokat försvarade sin titel i årets upplaga av Stockholms större advokatbyråers innebandyturnering efter en 4–3-seger mot Magnusson.
- Vi är ett så stabilt lag. Det är egentligen otroligt att vi slår de stora byråerna igen, säger en av målskyttarna i vinnarlaget Jenny Pilwind.

AG Advokat vann Advokatinnebandyn igen

Årets upplaga av Advokatinnebandyn, där Blendow Lexnova är mediapartner och huvudsponsor, lockade hela 33 lag mot förra årets 28. Medan pandemin gjorde att förra årets turnering avgjordes utspridd på flera dagar spelades alla matcher under en och samma dag traditionsenligt. Över 300 spelare var på plats i de nybyggda idrottshallarna på Stora Mossens idrottsplats i Bromma.

- Det här var en succéturnering. Originalkonceptet är tillbaka och det var tydligt att alla trivdes och tog det på allvar med kamp in i det sista, säger projektledaren Sebastian Hesam.

Gruppspelet ägde rum i två hallar på fyra planer. Enligt reglerna måste båda könen vara representerade under hela speltiden i tremannalagen. Lindahl som vann 2019 och brukar ta sig långt i turneringarna klarade sig med fem spelare som såg svettiga ut ända fram till semifinalen som de förlorade mot mästarna AG med 4–2. 

Vinge som vann med 9–1 och 6–1 i åttondelen och kvartsfinalen fick se sig besegrade av Magnusson med 4–3 i semifinalen efter straffläggning enligt sudden death-regler.

Stämningen var hög på läktarna och vid sidan av planen när semifinalerna spelades i en och samma hall. Alla sneglade åt vandringspokalen som hängt med sedan starten 1995. Och guldhattarna som placerats på ett bord vid pokalen.

I finalen böljade spelet och även om AG spelade stabilt var det en oviss final. AG Advokat gjorde både 1–0 och 2-0 innan det blev 2-1 och 3-1. Segersiffrorna skrevs till slut till 4-3.

AG Advokat gör 1-0

Anders Skägg i segerlaget hade lite dubbla känslor inför turneringen eftersom vinnarna får ansvaret att arrangera den stora festen efteråt som i år hålls i Vinterviken vid Gröndal. Det skulle i så fall bli andra arrangemanget på två år.

- När vi väl hade tagit oss igenom gruppspelet så ville vi verkligen gå hela vägen. Det var en mycket skön seger, säger han.

Varför vinner ni för andra gången i följd?

- Vi har en spelstil som fungerar och har spelat ihop länge och även om vi inte är toppspelare i innebandy så funkar det.

Jenny Pilwind berättar att hela byrån följde finaldramat live från byråns matsal.

- Vi fick sms och gratulationer från kollegerna, alla står verkligen bakom oss.

Jorunn Göransson, målskytt för silverlaget Magnusson hade rest från kontoret i Göteborg efter sin andra turnering.

- Vi förlorade med 6-1 i första matchen och bytte taktik och satsade på försvar och kontringar. Det funkade. Förra året åkte vi ut på straffar i semifinalen och den här gången vann vi på straffar. Jag tycker att det här var väldigt kul.

På kvällen hölls den traditionsenliga festen för över 300 deltagare i Vinterviken. Blendow Lexnova delade ut vinnarpriset - en årsprenumeration vardera på Lexnova Total, där alla tjänster ingår, till samtliga spelare i guldlaget AG Advokat.

Vinnare i Blendow Lexnovas tävling där det gällde att pricka bollen i hål med olika storlek på en trätavla blev Olof Grenfors, Cederquist. Två och trea blev Andreas Hallbäck, Roschier respektive Oskar Ceréus, Brick Advokat. De får varsitt abonnemang på Blendow Lexnova Total vilket innebär fri tillgång till samtliga tjänster.