Skribent till juridisk nyhetsredaktion

Är du jurist med näsa för nyheter och erfarenhet av redaktionellt arbete? Vill du arbeta mitt i den juridiska hetluften på Sveriges ledande juridiska nyhetsbyrå? Vi söker nu en skribent till vår nyhetsredaktion med säte i attraktiva lokaler på Stureplan.

Skribent till juridisk nyhetsredaktion

Om Blendow Lexnova

Juridiken finns överallt i vårt samhälle och den förändras snabbt. Blendow Lexnova är Sveriges ledande juridiska nyhetsbyrå och har levererat juridiska nyheter och analyser till yrkesverksamma advokater, jurister och beslutsfattare sedan starten 2006.

Vår redaktion består av jurister som sammanfattar det viktigaste i varje dom. I vårt nätverk finns många av Sveriges absolut tyngsta juridiska experter som analyserar och kommenterar rättsfall och lagstiftning, både i skriftlig form och via webb-tv.

 Om vår juridiska nyhetsredaktion

Kärnverksamheten på Blendow Lexnovas nyhetsredaktion kretsar kring författandet av nyhetstexter om aktuella domstolsavgöranden. Nyheterna levereras dagligen till våra kunder och skickas ut i våra nyhetsbrev. Nyheter från Blendow Lexnova publiceras även på nyhetssajten Dagens Juridik.

Vi behöver nu förstärkning och söker därför en jurist på heltid. Tjänsten är till stor del inriktad på nyhetsproduktion och det är därför viktigt att du som sökande kan kombinera den juridiska precisionen med ett journalistiskt tilltal. Tjänsten ger möjligheter att fördjupa sig i många olika rättsområden.

Arbetet ska utföras under kontorstid i våra fina lokaler på Östermalm i centrala Stockholm.

Den vi söker

Du som sökande ska ha juristexamen eller befinna dig i det absoluta slutskedet av utbildningen.

Vi tror att du är en självgående person som är bra på att arbeta efter uppsatta mål och som klarar av att ta egna initiativ när det behövs. Vi förutsätter att du är flexibel med förmåga att leverera under tidspress.

Tidigare erfarenhet av skrivande, korrekturläsning eller annat redaktionellt arbete är meriterande. Kunskaper om skatterätt är ett plus.

Jobbtyp: Heltid.

Tillsättning: 2 januari 2020.

Ansökan och tillträde

Skicka ett personligt brev  med CV och betygsutdrag till [email protected]  senast den 24 november 2019. Märk din ansökan ”Juristskribent 2019”. Eventuella frågor besvaras endast via e-post.

Urval sker löpande så ansök snarast. Platsen kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Tillträde efter överenskommelse.