Snart nedsläpp för Stockholms större advokatbyråers innebandyturnering 2019

För första gången kommer nyhetsbyrån Blendow Lexnova att vara mediepartner till Stockholms Större Advokatbyråers Innebandyturnering, som i år avgörs på fredagen den 8 november. Årets värd är fjolårets vinnare Vinge – ska de lyckas försvara titeln i år? Vi har tagit tempen på förberedelserna.

Snart nedsläpp för Stockholms större advokatbyråers innebandyturnering 2019

Stockholms Större Advokatbyråers Innebandyturnering är en populär tradition och intresset hos advokatbyråerna är stort – hela 31 lag ställer upp fördelade på sex grupper i ett gruppspel där 16 lag ska vaskas fram till ett slutspel. För Vinges del är siktet inställt på en repris från förra året.

Det är väldigt hög nivå på lagen, berättar Olle Andersson, en av spelarna i Vinge som vann turneringen förra året och därmed fick äran att arrangera turneringen i år.

Ska Vinge lyckas försvara titeln i år?

– Vår ambition är att ta oss till vår fjärde raka final och vårt andra raka guld, säger Olle Andersson, biträdande jurist i Vinges tvistlösningsgrupp.

Hans lag tränar en gång i veckan året om men träningsfrekvensen skiftar starkt bland lagen.

– En del tränar inget alls på hela året och en del några tränar en tid före turneringen. Det är olika. Men nivån är hög och framförallt upplever jag att alla lag verkligen ger allt i varje match, berättar han.

Nya regler 2019

En ny regeländring som kan öka spänningen i turneringen i år är att oavgjorda matcher i slutspelet inte avgörs direkt på straffar utan föregås av en förlängning på tre minuter där det lag som gör första målet vinner, om någon nu lyckas näta.

– Det kan upplevas som mer rättvist att låta slutspelsmatcherna avgöras genom spel i stället för straffläggning, menar Olle Andersson.

Gruppspelsmatcherna pågår i två halvlekar på sex minuter vardera. Undertecknad har själv besökt flera turneringar och noterat att viljan att vinna är hög och att det bitvis går hett till.

– Visst kan det ibland vara tufft spel men när lagen tackar varandra efter matchen är det goda miner och motsättningarna som fanns under matchen är borta.

Vinnande lag får ta hand om vandringspokalen under ett år. På Vinge står den på hedersplats och medarbetarna tar sig en extra titt på den i dessa dagar.

– Det blir en extra motivation att se pokalen, tycker Olle Andersson.

Vem utses till bästa spelare?

Bankett och prisutdelning kommer i vanlig ordning att äga rum på fredagskvällen. En tradition bryts dock. Stockholms Större Advokatbyråers Innebandyturnering har genom åren spelats i Stockholm innebandycenter i Hägersten. På grund av en brand och efterföljande renovering tvingas därför turneringen lämna huvudstaden och flytta till Komethallen i Järfälla.

Följ resultatet i realtid

Som mediepartner är det Blendow Lexnova som står för resultatrapporteringen. Hela dramatiken kan följas i realtid på denna resultatsida.

Anmälda lag 2019:

A/G Advokat

Baker & Mckenzie Advokatbyrå KB

Cederquist

Cirio

DLA Piper

Eversheds Sutherland

Flood Herslow Holme

Foyen

Fylgia

Gernandt & Danielsson

Hamilton Advokatbyrå KB

Hammarsköld &Co

Hannes Snellman

Hellström Advokatbyrå KB

Kahn Pedersen

Kilpatrick Townsend

Lindahl

Linklaters

Magnusson

MSA

Ramberg Advokater AB

Roschier

Setterwalls

Törngren & Magnell

Walthon

Westerberg & Partners

White & Case

Wigge & Partners

Vinge

Wistrand

WSA