Wistrand tog hem årets advokatinnebandy

Wistrand vände 0-2-underläge till seger med 3-2 i finalen av årets innebandyturnering för Stockholms större advokatbyråer. - Vi har ett fantastiskt lag och har haft målet att vinna i ett par år, nu stod stjärnorna rätt, säger Ólafur Steindórsson i vinnarlaget.

Wistrand tog hem årets advokatinnebandy

34 lag gjorde upp på Stora Mossens idrottsplats i Bromma i den 27:e upplagan av Stockholms större advokatbyråers innebandyturnering, där Blendow Lexnova är huvudsponsor och mediapartner. En av frågorna var om AG Advokat skulle bli historiska och vinna turneringen för tredje gången i sträck. Så blev det inte trots 2-0 överläge i kvartsfinalen. MSA gjorde tre raka mål varav det sista i slutminuten och knep semifinalplatsen.

-         Det känns surare än jag trodde att åka ut. Det var ju länge sedan som vi behövde uppleva det, uppger Anders Skägg på AG.

En del av förklaringen till att AG inte gick hela vägen tror Anders Skägg är att laget tappat tre starka spelare sedan förra året.

-         Det är nog orsaken plus att vi inte tränat tillräckligt mycket eftersom många av oss är småbarnsföräldrar.

Årets överraskning var definitivt Svalner som med sin skatteinriktning deltog i kampen med advokatbyråerna för första gången någonsin. De tog sig ända till semifinalen och gjorde en riktigt bra match mot turneringens segrare Wistrand men föll med 2-3.

-         Wistrand är ett mycket bra lag men vi stod upp bra, säger Alexander Zanton på Svalner.

Ni måste väl ändå vara nöjda mer er debut?

-         Ja, vi var ju egentligen här bara för att känna på det men vi hade rätt attityd och kämpaglöd och är jättenöjda med att ha kommit så här långt.

Förra årets finallag Magnusson åkte ut redan i åttondelen i år mot Wistrand.

-         Vi uppnådde ändå vårt mål att gå till slutspel. Men vi led av att ha tappar turneringens bästa tjejspelare förra året Jorunn Göransson. Fördelen med att bli utslagna är dock att vi kommer hem tidigare och kan förbereda oss för banketten, kommenterar Erik Fröström på Magnusson.

Christoffer Dahl på MSA fick vara med att ta laget till semifinal och hämtade upp ett kraftigt underläge till uddamålsförlust 5-6.

-         Våra kolleger skickade lyckönskningar från kontoret där de följde oss via webbsändningen, det var en skön känsla. Och vi kom ju hit för att ha roligt och det fick vi. Men det kändes i benen på slutet att vi hade kämpat.

Finalen blev en rysare. Wistrand låg under med 0-2 men vände och vann med 3-2 i en publikvänlig match.

-         Vi är ett kollektiv och inte en massa individuella stjärnor. Vi har haft ett fantastiskt lag i flera år och har bara väntat på att vinna. Förra året gick vi till kvarten. Nu stod alla stjärnor rätt, säger Ólafur Steindórsson i vinnarlaget.

Men han skulle inte vara med och njuta på banketten på Berns på kvällen.

-         Jag är för gammal för att festa. Det får ungdomarna göra. Nu får jag åka hem och vila upp mig. Det var tufft för kroppen.

På Glimstedt var det inte alltför sura miner efter finalförlusten.

-         Wistrand spelade tajt och gjorde det svårt för oss. Vi fick inte till våra kombinationer. Men jag är stolt över vårt lag. Vi har krigat hela dagen. Nu får det bli gravöl på banketten, säger Marcus Lundell på Glimstedt.

Sebastian Hesam, som håller i arrangemanget sedan många år var mycket nöjd med 27:e upplagan.

-         Det har flutit otroligt bra. Det har varit en del ordväxlingar och heta känslor men juste spel. Dock blev det ett par skador, en bruten hälsena och en bruten näsa. Men spelet var på mycket hög nivå. Det känns som att nivån stiger för varje år.

På kvällen väntade en välförtjänt bankett på Berns för såväl Sebastian Hesam som alla medverkande i turneringen. Förra årets vinnare AG Advokat hade förberett en riktigt festlig tillställning. Nästa år är det Wistrands tur.

-         Jag tror vår marknadsavdelning kommer att leva upp till förväntningarna och ställer till med något fantastiskt. Det är ett hedersuppdrag, avslutar Ólafur Steindórsson.

 Här kan ni ta del av alla resultaten i slutspelet.