JOHAN MONTAN PÅ MONTAN SKOG OCH JURIDIK

"Lexnovas AI Legal Assistant är som att ha en kollega att bolla med. Den ger mig snabb info som hjälper mig framåt i mitt arbete."

Lexnovas utbud är en trygghet för egenföretagare inom juridiken

Lexnovas tjänster hjälper juristen Johan Montan att ha koll på vad som händer i omvärlden.

Johan Montan avlade juristexamen från Lunds universitet 1998. Han arbetade under många år som jurist på LRF Konsult i Halland med fastighetsrätt, generationsskiften av jord och skogsfastigheter samt ekonomisk familjerätt som huvudområden. Idag driver han det egna företaget Montan Skog & Juridik tillsammans med sin bror som är skogsmästare.

Johan berättar att han använt sig av Lexnova i över tio år, främst genom hans tidigare arbetsgivare. Men han upplever att behovet av tjänsterna snarare är ännu större sedan han gick över till att vara egen.

-En typisk situation då jag vänder mig till Lexnova skulle till exempel kunna vara om jag står inför ett uppdrag som rör delar av familjerätt som jag inte stöter på så ofta. Då kan jag hitta relevanta rättsfall hos Lexnova men också leta upp Play-avsnitt eller webbinarier där experter pratar om ämnet. Det är guld värt att lyssna på en praktiker som berättar om samma sak som jag sitter med.

Det är en trygghet för Johan att ha tillgång till Lexnovas utbud, både för att han enkelt kan få ut sina utbildningsintyg utan att behöva åka till Stockholm och gå på kurs och för att han enkelt kan hitta stöd från experter inom de rättsområden han primärt är verksam inom.

Jag skulle egentligen rekommendera Lexnova till alla som är verksamma inom juridiken, men jag vill ändå slå ett extra slag för de som precis som jag är själva eller jobbar på små företag.


Det är lätt att få svar på precis de frågor som man söker svar på. Saker som inte alltid går att läsa sig till annars.