KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM

Penningtvätt i praktiken – straffrättens betydelse


Lexnova håller dig uppdaterad på nya lagar och regler när du behöver det

Välkommen 10 juni kl. 12.00-12.45

Mord, mordförsök och sprängningar; ja, det har med penningtvätt att göra. Kan vi arbeta bättre mot detta och kan vi se till att inte begå näringspenningvätt på jobbet? Med utgångspunkt i två av Högsta domstolens avgöranden om näringspenningtvätt fokuserar detta webbinarie på vikten av att ha kunskap om även de straffrättsliga reglerna för att inte bli en del av de kriminellas brottsmanus.

Detta webbinarium ger en introduktion till de straffrättsliga reglerna om penningtvätt, hur de straffrättsliga riskerna vid betalningar och transaktioner ser ut och vikten av att veta detta för att inte begå brott på jobbet. Analys av två HD-domar om näringspenningtvätt: "Advokatens överföringar” och ”Näringspenningtvätten i Dackom Bygg”.

OBS! Utbildningsintyg utgår ej för kostnadsfria webbinarier.

Webbinariet passar:

  • Compliance-ansvariga
  • Advokater och jurister somt jobbar med penningtvättsfrågor och/eller finansiell brottslighet
  • Bolagsjurister, bankjurister eller försäkringsjurister
  • Revisorer
  • Företag, myndigheter och organisationer som kan vara verksamhetsutövare enligt Penningtvättslagen och som vill säkerställa att deras verksamhet inte blir en del av de kriminellas brottsupplägg.

Om experten:

Marie Wallin är jurist och författare med bakgrund som bland annat kammaråklagare och sakkunnig inom Polismyndigheten och på Brottsförebyggande rådet. Hon driver sedan 2019 det egna företaget Rätt Nu AB där hon erbjuder utbildningar, föreläsningar och skräddarsydda konsultuppdrag på områdena finansiell brottslighet, insider- och korruptionsproblematik och riskhantering.