PRISJAKT OM BLENDOW LEXNOVA

"Med Lexnovas tjänster är det lätt att göra rätt - även i mer komplexa juridiska frågor."

Vilka lagar och regler behöver en kund som Prisjakt ha koll på?

Blendow Lexnova hjälper Prisjakt att hjälpa både konsumenter och företag

Prisjakt är en pris- och produktjämförelsetjänst på nätet som grundades 2002. 2006 köptes företaget upp av Schibstedt. Sonja och Jani har jobbat på Prisjakt i fyra respektive fem år. Sonja på kontoret i Stockholm och Jani på huvudkontoret i Ängelholm. De är båda en del av ett team som fokuserar på compliance, konsumenträtt och liknande affärsjuridiska frågor. Ingen i teamet är jurister men det betyder inte att de inte behöver sätta sig in relativt komplicerade juridiska frågor.

Prisjakt grundades i Sverige men finns idag på flera andra marknader. Förutom ett antal EU-länder finns man även i Storbritannien och Nya Zealand.

- När nya konsumentköplagen kom 2022 så uppskattade vi allt innehåll från Lexnova på ämnet, det var till stor hjälp för oss, säger Jani. Samtidigt har vi också chansen att hänga med inte bara i sådant som rör Sverige utan även internationella lagar och regler, vilket är viktigt med tanke på att vi befinner oss på flera marknader utanför Sverige, förklarar han.

Sonja och Jani arbetar dagligen både med att hjälpa konsumenter fatta välinformerade beslut, men också företag att synas på lika villkor som sina konkurrenter.

- Men inte alla vill synas hos en prisjämförelsetjänst, säger Sonja. Häromdagen satt jag faktiskt och läste på om immaterialrätt i Lexnovas arkiv, av just den anledningen. Vi skulle verkligen rekommendera Lexnovas tjänster till andra som är verksamma inom e-handel, säger hon också. Det är vår erfarenhet att många e-handlare inte har så bra koll på de juridiska frågorna som de borde ha.

Det är hög kvalitet på innehållet som levereras av Blendow Lexnova. Tjänsterna gör det lätt för oss att vara uppdaterade på det senaste inom de regler och lagar som påverkar vår verksamhet.


Vi har använt oss av Lexnovas tjänster i ungefär två år och vi är väldigt nöjda. Jag använder mig mest av expertkommentarer och webbinarier, men även nyhetsbevakningen är bra. Den ögnar jag mest igenom, lite som att läsa rubrikerna i en tidning för att se om något intresserar mig.