De rättsliga följderna av Covid-19 - nu kommer svaren i Blendow Lexnova

Vem trodde att ett virus skulle sätta den svenska offentlighetsprincipen ur spel? Blendow Lexnova är först ut i Sverige att rapportera om denna dom där kammarrätten stoppar en man som vistats i ett riskområde i Italien från att ta del av handlingar som myndigheterna normalt sett är skyldiga att lämna ut.

De rättsliga följderna av Covid-19 - nu kommer svaren i Blendow Lexnova

Och detta är bara början. De rättsliga följderna av coronavirusets härjningar kommer med stor sannolikhet att bli stora. Enorma belopp står på spel när hela branscher säckar ihop och avtal inte kan hållas längre. Redan nu haglar frågorna kring arbetsrätten. Hur fungerar korttidspermitteringarna? Vad gäller vid distansarbete? Sjukskrivningar?

Blendow Lexnova finns här för er och besvarar frågorna som dyker upp. Professor Christina Ramberg håller nu sitt första online-seminarium med anledning av coronaviruset eller Covid-19. En av hennes frågor lyder: Kan du som avtalspart helt eller delvis slippa undan avtalsförpliktelser till följd av coronaviruset?

Fler högaktuella nyhetsseminarier är under produktion. Den första expertkommentaren om coronaviruset och dess konsekvenser på it-avtalens område kan ni redan nu ta del av på vår hemsida. Strax kommer en arbetsrättslig analys med anledning av corona.

Blendow Lexnova kommer under hela våren att besvara de avgörande frågorna som uppstår i spåren av coronoaviruset. Håll utkik på vår hemsida, i din mailkorg och på sociala medier så berättar vi mer. 

Risk för coronasmitta hindrar insyn i allmän handling

Force majeure och hardship – detta säger lagen

Coronas långtgående konsekvenser för arbetsgivare

Säkra företagshemligheter vid hemmajobb

Force majeure och avtalsklausulers konsekvenser

Testa Lexnova Nyheter gratis i 14 dagar. Ansök om ett gratis testkonto här