Blendow Lexnovas experter svarar på frågorna om Covid-19

Vems är ansvaret för att avtal bryts eller leveranser uteblir när ett virus lamslår hela vår värld? Något facit finns dessvärre inte eftersom situationen är unik. Lagstiftarna har inte kunnat förutse vår nuvarande situation och domstolarna har inte tidigare behövt hantera frågorna. Än mindre har någon tänkt på att reglera detta i avtal bortsett från allmänna klausuler.

Blendow Lexnovas experter svarar på frågorna om Covid-19

Svar, som du får av bland andra Anneli Lönnborg, Sanna Wolk och Christina Ramberg här på bilden, behövs snarast, då frågorna redan nu hopar sig om vad som egentligen gäller juridiskt och domstolarna har en tuff uppgift framför sig att lösa dem. Det är viktigare än någonsin att veta hur du navigerar rätt i det juridiska landskapet, oavsett vilket rättsområde du verkar inom.

Blendow Lexnova ångar på som vanligt med en bred och djup bevakning av domstolar och myndigheter oavsett omständigheter. Vi säkerställer att ni är uppdaterade med de senaste juridiska nyheterna via våra nyhetsrapporteringar, online-seminarier och expertanalyser från Sveriges främsta juridiska experter om hur följderna av Covid-19 ska hanteras rättsligt.

Till dess hoppas vi att ni användare av våra tjänster ska förskonas från både viruset och de följdverkningar som uppstår i spåren av det.

Löpande kommer ni att få såväl seminarier som expertanalyser om Covid-19 men redan nu kan redaktionen rekommendera de här seminarierna om virusets juridiska följdverkningar:

https://www.lexnova.se/seminarier/coronas-langtgaende-konsekvenser-for-arbetsgivare

https://www.lexnova.se/seminarier/force-majeure-och-hardship-detta-sager-lagen

https://www.lexnova.se/seminarier/sakra-affarshemligheterna-vid-hemmajobb