Lexnova seminarier

Träffa landets främsta juridikexperter som uppdaterar dig på rättsutvecklingen i ett tidseffektivt format.

Är företagsrekonstruktion ett medel att klara företag i kris i coronatider?

Lagen om företagsrekonstruktion är typiskt sett inte tillämplig på bolag som tappat hela sitt kundunderlag. För dessa företag gäller det att besitta kompetens för att bygga upp en trovärdig framtid för verksamheten. Se till att du har rätt verktyg och kunskap för att klara bolagets överlevnad!

Rolf Åbjörnsson
Har sedan 1972 varit verksam som advokat med huvudsaklig inriktning på insolvensrätt. Rolf har varit ordförande i Konkursförvaltarkollegiernas, styrelseledam... Mer…

Vi är i en djup ekonomisk kris som slår vilt och oreglerat omkring sig. Bistånd utlovas, men tiden är knapp och många bolag riskerar att gå under innan räddningen är inom räckhåll. Antalet ansökningar om företagsrekonstruktion och konkurs har ökat lavinartat. Det är dags att staten inför regler om moratorium på flera områden i syfte att rädda företagen. Men exakt vad kan företagare och rådgivare göra för att säkra verksamhetens överlevnad?

Välkommen till ett extrainsatt online-seminarium med Rolf Åbjörnsson, en av landets främsta insolvensrättsadvokater. Här får du praktisk vägledning om vad du måste beakta vid rekonstruktion och konkurs i dessa coronatider.

Ur innehållet:

  • Gällande lagstiftning
  • Skärpt rättstillämpning 
  • Opinionsbildning
  • När är rekonstruktion lämpligt och vad måste du känna till?
  • Praktisk kunskap för att rädda ett företag i kris


Vem bör delta på seminariet?

Företagare, rekonstruktörer, förvaltare, jurister, revisorer och andra som arbetar med insolvensrätt.


Online-seminarium – så här går det till

Det här är ett seminarium som kommer att sändas online. Du kommer dagen innan seminariet äger rum få en inbjudan med en personlig streaminglänk till seminariet. Du kommer ha möjlighet att ställa dina frågor till experterna i vår chattfunktion och följa presentationerna på skärmen. Varmt välkommen!

Uppkoppling från kl. 08.00. Seminariet startar kl. 08.30.

Intyg på 1,5 timmar utdelas vid efterfrågan.

Datum
Onsdag 3 juni
Tid
08.30—10.00
Plats
Livesändning via länk
Delta online
Det går även att delta via live-länk