Lexnova Webbinarier

Juridiska webbinarier om aktuella ämnen – uppdatera dig online när det passar dig

FAKTURAKÖP

Här kommer vi att ladda upp eventuella dokument som rör webbinariet.
Namn Storlek

Övergång av immaterialrätter i konsultförhållanden.pdf

3 MB

Övergång av immateriella rättigheter i konsultförhållanden

Det finns inte något regelverk som ger uppdragsgivare rätt till de immateriella rättigheter som skapas av en uppdragstagare. Det är därför oerhört viktigt att avtala på rätt sätt för att undvika att förlora rätten till dessa tillgångar.

Christel  Rockström
Partner på Wistrand Advokatbyrå

I arbetstagarförhållanden får arbetsgivaren som utgångspunkt rätt till de immateriella tillgångar som skapas i arbetet. Men vad gäller egentligen i förhållande till uppdragstagare? Det blir allt vanligare att konsulter anlitas för att exempelvis bidra till kreativt eller tekniskt skapande, och då behöver korrekta avtal vara på plats för att inte uppdragsgivaren ska förlora sina viktiga immateriella tillgångar till uppdragstagaren.

Under webbinariet går Christel Rockström från Wistrand Advokatbyrå igenom hur avtal bör utformas för att få rätt till de immateriella tillgångar som skapas av konsulten i uppdraget. Du får praktiska tips kring vad man ska tänka på gällande konsulters immaterialrätter. Du får också en uppdatering av de vanligaste ”missarna” som uppdragsgivare ska undvika.

Ur innehållet:

  • Praxisgenomgång
  • Genomgång av regelverket
  • Do's and don'ts i avtal med uppdragstagare

Målgrupp:

Webbinariet riktar sig främst till advokater och jurister och övriga som arbetar med immaterialrätt. Innehållet passar också dig som arbetar med arbetsrätt, avtalsrätt och affärsjuridik. Webbinariet riktar sig till såväl privat som offentlig sektor.

Vill du få tillgång till detta webbinarium?

När du köper detta webbinarium får du tillgång till det i sex månader och kan se det hur många gånger du vill. Välj ditt betalsätt, kortbetalning eller mot faktura. Vid kortbetalning får du direkt åtkomst till materialet. Vid fakturabetalning får du tillgång till materialet inom en arbetsdag.

1995kr

ex. moms

FAKTURAKÖP

Få tillgång till samtliga webbinarier

Skapa ett abonnemang
för 2 990 kr/mån


Med Lexnova Live har du obegränsad tillgång till våra juridiska webbinarier.
  • Delta på över 80 webbinarier live per år
  • Ställ dina frågor till Sveriges mest initierade föreläsare
  • Stort sökbart arkiv med över 150 webbinarier on-demand