Lexnova Webbinarier live

Träffa landets främsta juridikexperter som uppdaterar dig på rättsutvecklingen i ett tidseffektivt format.

Övergång av immateriella rättigheter i konsultförhållanden

Webbinarier live

Advokat – utbildningsintyg

Här kommer vi att ladda upp eventuella dokument som rör webbinariet.
Namn Storlek

Övergång av immaterialrätter i konsultförhållanden.pdf

3 MB

Övergång av immateriella rättigheter i konsultförhållanden

Advokat – utbildningsintyg

Det finns inte något regelverk som ger uppdragsgivare rätt till de immateriella rättigheter som skapas av en uppdragstagare. Det är därför oerhört viktigt att avtala på rätt sätt för att undvika att förlora rätten till dessa tillgångar.

Christel  Rockström
Partner på Wistrand Advokatbyrå mer

I arbetstagarförhållanden får arbetsgivaren som utgångspunkt rätt till de immateriella tillgångar som skapas i arbetet. Men vad gäller egentligen i förhållande till uppdragstagare? Det blir allt vanligare att konsulter anlitas för att exempelvis bidra till kreativt eller tekniskt skapande, och då behöver korrekta avtal vara på plats för att inte uppdragsgivaren ska förlora sina viktiga immateriella tillgångar till uppdragstagaren.

Under webbinariet går Christel Rockström från Wistrand Advokatbyrå igenom hur avtal bör utformas för att få rätt till de immateriella tillgångar som skapas av konsulten i uppdraget. Du får praktiska tips kring vad man ska tänka på gällande konsulters immaterialrätter. Du får också en uppdatering av de vanligaste ”missarna” som uppdragsgivare ska undvika.

Ur innehållet:

  • Praxisgenomgång
  • Genomgång av regelverket
  • Do's and don'ts i avtal med uppdragstagare

Målgrupp:

Webbinariet riktar sig främst till advokater och jurister och övriga som arbetar med immaterialrätt. Innehållet passar också dig som arbetar med arbetsrätt, avtalsrätt och affärsjuridik. Webbinariet riktar sig till såväl privat som offentlig sektor.

Vill du delta på detta webbinarium?

När du köper detta webbinarium får du tillgång till den kommande live-sändningen där du kan skicka in frågor till föreläsaren samt ladda ner eventuella dokument i förväg. Välj ditt betalsätt, kortbetalning eller mot faktura.

2990kr

ex. moms

1 Arbetsdag

Få tillgång till samtliga webbinarier

Skapa ett abonnemang
för 2 990 kr/mån


Med Lexnova Live har du obegränsad tillgång till våra juridiska webbinarier.
  • Delta på över 80 webbinarier live per år
  • Ställ dina frågor till Sveriges mest initierade föreläsare
  • Stort sökbart arkiv med över 150 webbinarier on-demand
Datum
Torsdag 2 februari
Tid
11.30—13.00

Seminarietillfället har passerat men finns tillgängligt att se on-demand. Med Lexnova Webbinarier får du tillgång till landets främsta juridiska experter i ett digitalt format som du kan ta del av så många gånger du vill.

Till webbinariet