Lexnova Webbinarier

Juridiska webbinarier om aktuella ämnen – uppdatera dig online när det passar dig

FAKTURAKÖP

Här kommer vi att ladda upp eventuella dokument som rör webbinariet.
Namn Storlek

Samexistens mellan havsbaserad vindkraft, yrkesfiske, vattenbruk och naturvård.pdf

700 KB

Ny anslutningsprocess för havsbaserad vindkraft – delrapport 2.pdf

500 KB

Analysis Tendering Procedures or Offshore Wind June 2023.pdf

3 MB

Havsbaserad vindkraft.pdf

800 KB

Havsbaserad vindkraft – går det att få ett förenklat och mer ändamålsenligt regelverk?

Det regelverk som tillämpas vid etablering av havsbaserad vindkraft är omfattande och komplext, i synnerhet när det gäller reglering av dess miljöeffekter. Havs- och vattenmyndighetens rapport 2022 visar på ett antal regelförändringar som behöver komma till stånd för att öka takten på utbyggnad av havsbaserad vindkraft. Säkerställ att du har koll på det svenska regelverket som innefattar ett flertal tidskrävande tillståndsprocesser och ett stort antal osäkerhetsfaktorer samt är uppdaterad på de nya förslagen.

Johanna Lindqvist
Counsel vid Advokatfirman Lindahl
Philip Ahl
Biträdande jurist vid Advokatfirman Lindahl

Under webbinariet går Johanna Lindqvist och Philip Ahl från Advokatfirman Lindahl igenom det nuvarande regelverket för prövning av havsbaserad vindkraft. De presenterar det pågående arbetet med förändringar av havsplaner och diskuterar vad de föreslagna ändringarna kan innebära. De tar också upp de slutsatser och förslag som Havs- och vattenmyndigheten presenterade i sin rapport om exklusivitet vid etablering av havsbaserad vindkraft i allmänt vatten och i Sveriges ekonomiska zon och utredning av hur en ändamålsenlig prövning av flera samtidiga ansökningar om havsbaserad vindkraft kan gå till.

Ur innehållet:

  • Hur går tillståndsprövningen av en havsbaserad vindkraftpark till?
  • Problematiken med avsaknad av exklusivitet
  • Genomgång och analys av HaV:s tre förslag; a) Tidsbegränsade och exklusiva undersökningstillstånd i ett öppen dörr-system, b) Ett anvisningsbaserat etableringssystem c) Sektorslagstiftning

Målgrupp:

Tjänstemän vid kommuner och stat med koppling till planering/beslutsfattande om tillstånd till vindkraftverksparker, bolag som bedriver vindkraftsverksamhet, konsultfirmor som servar verksamhetsutövare. Passar också verksamheter som arbetar med infrastruktur kopplad till vind kraft samt advokater och jurister som arbetar med miljö- och energirätt.

Vill du få tillgång till detta webbinarium?

När du köper detta webbinarium får du tillgång till det i sex månader och kan se det hur många gånger du vill. Välj ditt betalsätt, kortbetalning eller mot faktura. Vid kortbetalning får du direkt åtkomst till materialet. Vid fakturabetalning får du tillgång till materialet inom en arbetsdag.

1995kr

ex. moms

FAKTURAKÖP

Få tillgång till samtliga webbinarier

Skapa ett abonnemang
för 2 990 kr/mån


Med Lexnova Live har du obegränsad tillgång till våra juridiska webbinarier.
  • Delta på över 80 webbinarier live per år
  • Ställ dina frågor till Sveriges mest initierade föreläsare
  • Stort sökbart arkiv med över 150 webbinarier on-demand