Lexnova Webbinarier

Juridiska webbinarier om aktuella ämnen – uppdatera dig online när det passar dig

Outsourcing av IT-tjänster – så gör du

Hur genomförs en framgångsrik outsourcing av IT-tjänster? Och vilka är de viktigaste komponenterna i ett outsourcingavtal? Säkerställ att din verksamhet uppmärksammar och hanterar alla risker i en outsourcingsituation regelrätt.

Agne Lindberg
Advokat och partner vid Advokatfirman Delphi

I takt med att fler företag och organisationer delegerar sin IT-verksamhet till externa parter har regelverket avseende digitalisering vuxit. Inte minst uppmärksammades vikten av att outsourcing sker säkert efter mediala avslöjanden om myndigheters bristande rutiner i samband med behandling av känsliga uppgifter. Vad måste din verksamhet se över vid upprättandet av outsourcingavtal?

På detta webbinarium redogör en av landets absolut främsta experter inom IT-rätt, Agne Lindberg, för viktiga juridiska aspekter på outsourcing av IT, framför allt dataskydd, immaterialrätt och säkerhetsjuridiska krav. Här får du en uppdatering om vilka delar du måste ha koll i ett outsourcingavtal och förslag på olika avtalsmässiga lösningar på frågor som tjänsteinnehåll, servicenivåer, ansvarsreglering, revision och exit.

Ur innehållet:

  • GDPR och outsourcing
  • Immaterialrättsliga principer för IT tjänster
  • Förståelse för och insikter i outsourcingavtalet
  • Outsourcingavtalet – vanliga problem


Vill du få tillgång till detta Webbinarium?

När du köper detta Webbinarium får du tillgång till det i sex månader och kan se det hur många gånger du vill. Välj ditt betalsätt, kortbetalning eller mot faktura. Vid kortbetalning får du direkt åtkomst till materialet.

2990kr

ex. moms