Lexnova Webbinarier

Juridiska webbinarier om aktuella ämnen – uppdatera dig online när det passar dig

Här kommer vi att ladda upp eventuella dokument som rör webbinariet.

Outsourcing av IT-tjänster – så gör du

Hur genomförs en framgångsrik outsourcing av IT-tjänster? Och vilka är de viktigaste komponenterna i ett outsourcingavtal? Säkerställ att din verksamhet uppmärksammar och hanterar alla risker i en outsourcingsituation regelrätt.

Agne Lindberg
Advokat och partner vid Advokatfirman Delphi

I takt med att fler företag och organisationer delegerar sin IT-verksamhet till externa parter har regelverket avseende digitalisering vuxit. Inte minst uppmärksammades vikten av att outsourcing sker säkert efter mediala avslöjanden om myndigheters bristande rutiner i samband med behandling av känsliga uppgifter. Vad måste din verksamhet se över vid upprättandet av outsourcingavtal?

På detta webbinarium redogör en av landets absolut främsta experter inom IT-rätt, Agne Lindberg, för viktiga juridiska aspekter på outsourcing av IT, framför allt dataskydd, immaterialrätt och säkerhetsjuridiska krav. Här får du en uppdatering om vilka delar du måste ha koll i ett outsourcingavtal och förslag på olika avtalsmässiga lösningar på frågor som tjänsteinnehåll, servicenivåer, ansvarsreglering, revision och exit.

Ur innehållet:

  • GDPR och outsourcing
  • Immaterialrättsliga principer för IT tjänster
  • Förståelse för och insikter i outsourcingavtalet
  • Outsourcingavtalet – vanliga problem


Vill du få tillgång till detta webbinarie?

När du köper detta webbinarie får du tillgång till det i sex månader och kan se det hur många gånger du vill. Välj ditt betalsätt, kortbetalning eller mot faktura. Vid kortbetalning får du direkt åtkomst till materialet. Vid fakturabetalning får du tillgång till materialet inom en arbetsdag.

2990kr

ex. moms

FAKTURAKÖP

Få tillgång till samtliga webbinarier

Skapa ett abonnemang
för 2 990 kr/mån


Med Lexnova Talk har du obegränsad tillgång till våra juridiska webbinarier.
  • Delta på över 80 webbinarier live per år
  • Ställ dina frågor till Sveriges mest initierade föreläsare
  • Stort sökbart arkiv med över 150 webbinarier on-demand