Lexnova Webbinarier live

Träffa landets främsta juridikexperter som uppdaterar dig på rättsutvecklingen i ett tidseffektivt format.

Ansvarsbegränsningars giltighet – undvik fallgroparna

11.30 — 13.00
Webbinarier live

Advokat – utbildningsintyg

Här kommer vi att ladda upp eventuella dokument som rör webbinariet.

Ansvarsbegränsningars giltighet – undvik fallgroparna

Advokat – utbildningsintyg

Hur ska en ansvarsbegränsning se ut för att vara giltig, och i vilka situationer kan en fel utformad ansvarsbegränsning vara ogiltig? Högsta domstolen har i avgörandet ”Skatterådgivarens ansvarsbegränsning” (mål T 3131-21) prövat frågan om vad som har mest betydelse vid prövningen av om en ansvarsbegränsning står sig eller inte.

Johannes Ericson
Advokat och delägare, Setterwalls Advokatbyrå mer

Avtal kopplade till entreprenader, leverantörsförhållanden eller rådgivning innehåller ofta någon typ av ansvarsbegränsning eller ansvarsfriskrivning. Under webbinariet behandlar Johannes Ericson från Setterwalls Advokatbyrå bland annat vad en ansvarsbegränsning är, vad som avgör en ansvarsbegränsnings giltighet och när det kan bli aktuellt med jämkning av en ansvarsbegränsning med stöd av 36 § avtalslagen. Det diskuteras i vilken utsträckning domen i avgörandet "Skatterådgivarens ansvarsbegränsning" kan tänkas bidra till större förutsägbarhet vid prövningen av ansvarsbegränsningar. Frågor som inkorporering av allmänna villkor i parternas avtal och beräkning av skada kommer också att analyseras.

Målgrupp:

Innehållet passar dig som är konsult såsom skatterådgivare, besiktningsman, entreprenör eller annan leverantör som kommer i kontakt med ansvarsbegränsningar. Webbinariet är också intressant för advokater, bolagsjurister och andra jurister som kommer i kontakt med eller är intresserade av ansvarsfrågor. Innehållet passar såväl privat som offentlig sektor.

Vill du delta på detta webbinarie?

När du köper detta webbinarie får du tillgång till den kommande live-sändningen där du kan skicka in frågor till föreläsaren samt ladda ner eventuella dokument i förväg. Välj ditt betalsätt, kortbetalning eller mot faktura.

2990kr

ex. moms

1 Arbetsdag

Få tillgång till samtliga webbinarier

Skapa ett abonnemang
för 2 990 kr/mån


Med Lexnova Talk har du obegränsad tillgång till våra juridiska webbinarier.
  • Delta på över 80 webbinarier live per år
  • Ställ dina frågor till Sveriges mest initierade föreläsare
  • Stort sökbart arkiv med över 150 webbinarier on-demand
Datum
Tisdag 31 januari
Tid
11.30—13.00