Lexnova Webbinarier

Juridiska webbinarier om aktuella ämnen – uppdatera dig online när det passar dig

Digitala plattformsjättar och nya konkurrensproblem

Nya konkurrensproblem har aktualiserats och marknadsstrukturen är idag ofördelaktig. Digitala plattformsbolag såsom Google, Facebook och Amazon har befäst sina positioner som överlägset marknadsledande och i en förlängning kan den försvagade konkurrensen komma att skada hela samhällsekonomin.

Per Karlsson
Advokat och grundare av Advokatfirman Per Karlsson & Co

Eftersom marknadsmakt kan koncentreras till ett fåtal företag, har det blivit svårare för nya aktörer att ta sig in på marknaden. Skarpa åtgärder är på ingång och det diskuteras om det finns behov av nya regelverk.

Advokat Per Karlsson, kartlägger och förklarar det konkurrensrättsliga läget gentemot digitala plattformar. Se till att du är uppdaterad kring vad EU-kommissionen och andra politiska organ gör för att utjämna förutsättningarna på den digitala marknaden. På seminariet får du verktyg för att hantera konkurrenssituationer mot väletablerade storbolag och en redogörelse om den absolut senaste debatten.

Ur innehållet

  • Konkurrensen från EU-rättsligt håll
  • Redogörelse av ny praxis
  • Utmärkande konkurrenssituationer gentemot digitala plattformar
  • Att konkurrensrättsligt likställa Google med statliga bolag 


Vill du få tillgång till detta Webbinarium?

När du köper detta Webbinarium får du tillgång till det i sex månader och kan se det hur många gånger du vill. Välj ditt betalsätt, kortbetalning eller mot faktura. Vid kortbetalning får du direkt åtkomst till materialet.

2990kr

ex. moms