Lexnova Webbinarier

Juridiska webbinarier om aktuella ämnen – uppdatera dig online när det passar dig

FAKTURAKÖP

Här kommer vi att ladda upp eventuella dokument som rör webbinariet.
Namn Storlek

Finansiella företagsrekonstruktioner.pdf

2 MB

Genomför finansiella företagsrekonstruktioner – snabbt och kostnadseffektivt

Den nya lagen om företagsrekonstruktion är främst anpassad för större och mer komplexa rekonstruktioner. Men med rätt förberedelser kan lagen även användas för att på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt genomföra enklare, rent finansiella rekonstruktioner. Säkerställ att du är uppdaterad när lagen träder i kraft den 1 augusti 2022.

Niklas Emthén
Advokat och delägare, Lindskog Malmström Advokatbyrå

Under detta webbinarium går Niklas Emthén igenom möjligheterna att med hjälp av den nya lagen genomföra rekonstruktioner där gäldenären på grund av tillfälliga omständigheter, till exempel följderna av pandemin, endast har behov av skuldnedskrivning för att säkra verksamhetens livskraft.

Ur innehållet: 

  • Vad krävs för att kunna ge in en ansökan om företagsrekonstruktion med en skulduppgörelse som enda rekonstruktionsåtgärd? Vilket förarbete kommer i praktiken att krävas innan ansökan ges in?
  • Hur går en planförhandling till? Vad ska en begäran om planförhandling innehålla? Kan gäldenären begära planförhandling redan i ansökan om företagsrekonstruktion?
  • Hur snabbt och kostnadseffektivt kan en rekonstruktion och planförhandling genomföras?
  • Är den nya lagen om företagsrekonstruktion anpassad för företag vars ekonomiska ställning har påverkats negativt på grund av tillfälliga omständigheter, t.ex. följderna av pandemin, och som endast har behov av en skuldnedskrivning för att säkra verksamhetens livskraft?


Vill du få tillgång till detta webbinarium?

När du köper detta webbinarium får du tillgång till det i sex månader och kan se det hur många gånger du vill. Välj ditt betalsätt, kortbetalning eller mot faktura. Vid kortbetalning får du direkt åtkomst till materialet. Vid fakturabetalning får du tillgång till materialet inom en arbetsdag.

2990kr

ex. moms

FAKTURAKÖP

Få tillgång till samtliga webbinarier

Skapa ett abonnemang
för 2 990 kr/mån


Med Lexnova Talk har du obegränsad tillgång till våra juridiska webbinarier.
  • Delta på över 80 webbinarier live per år
  • Ställ dina frågor till Sveriges mest initierade föreläsare
  • Stort sökbart arkiv med över 150 webbinarier on-demand