Lexnova Webbinarier

Juridiska webbinarier om aktuella ämnen – uppdatera dig online när det passar dig

FAKTURAKÖP

Kommunala fastighetstransaktioner i praktiken

Få en smidigare och mer kostnadseffektiv transaktionsprocess genom en bättre förståelse för regelverkens praktiska sida, både som kommunal och privat aktör. De flesta kommuner gör årligen ett stort antal fastighetstransaktioner och i samband med dessa aktualiseras en rad bestämmelser som är specifika för kommunala aktörer.

Cecilia  Lundh
Partner & Advokat vid Delphi
Helena Abelsson
Advokat vid Delphi

Under detta seminarium går Helena Abelsson och Cecilia Lundh igenom det komplexa regelverk som omgärdar kommunal verksamhet och gör att affärsrelationer mellan kommuner och privata aktörer skiljer sig från vad som gäller mellan privata aktörer. Du får en uppdatering på vilka typer av krav kommunen kan ställa vid denna typ av transaktioner och särskilda villkor i överlåtelseavtal. Under seminariet tar de upp frågeställningar som är bra att känna till för såväl dig som privat aktör i din affärsrelation med en kommun som för dig som arbetar med mark- och fastighetstransaktioner i kommunal verksamhet.

Ur innehållet:

  • Kommunens markanvisningsprocess och kommunala fastighetsöverlåtelser 
  • Vilka kommunala principer gäller? 
  • Förutsättningar för och konsekvenser av laglighetsprövning av kommunala beslut 
  • Särskilda villkor i överlåtelseavtal och krav på eller åtaganden för köparen rörande markanvändningen (tilläggsköpeskilling, vitessanktionerade bestämmelser, förbud mot vidareförsäljning, svävarvillkor etc)  
  • Frågor rörande sekretess och affärshemligheter

Vill du få tillgång till detta Webbinarium?

När du köper detta Webbinarium får du tillgång till det i sex månader och kan se det hur många gånger du vill. Välj ditt betalsätt, kortbetalning eller mot faktura. Vid kortbetalning får du direkt åtkomst till materialet. Vid fakturabetalning får du tillgång till materialet inom en arbetsdag.

2990kr

ex. moms

FAKTURAKÖP

Få tillgång till samtliga nyhetsseminarier

Skapa ett abonnemang
för 2 990 kr/mån


Med Lexnova Talk har du obegränsad tillgång till våra juridiska nyhetsseminarier.
  • Delta på över 80 live-seminarier per år
  • Ställ dina frågor till Sveriges mest initierade föreläsare
  • Stort sökbart arkiv med över 150 seminarier on-demand