Lexnova Webbinarier

Juridiska webbinarier om aktuella ämnen – uppdatera dig online när det passar dig

FAKTURAKÖP

Här kommer vi att ladda upp eventuella dokument som rör webbinariet.
Namn Storlek

Minskning av skulderna efter skatteanstånd - undvik att hamna på obestånd.pdf

3 MB

Minskning av skulderna efter skatteanstånd - undvik att hamna på obestånd

Företag med en i grunden sund verksamhet riskerar att helt i onödan komma på obestånd och ytterst försättas i konkurs med anledning av den skuldbörda som uppstått till följd av coronapandemins effekter. I augusti 2022 infördes en ny lag om företagsrekonstruktion men hur fungerar de tillfälliga skatteanstånden och hur ser reglerna som styr Skatteverkets borgenärsarbete i frågor om ackord/skuldsanering och företagsrekonstruktion ut?

Niklas Emthén
Advokat och delägare, Lindskog Malmström Advokatbyrå

Under detta webbinarium ger Niklas Emthén från Lindskog Malmström Advokatbyrå en inblick i de olika regelverk som styr möjligheterna till skuldnedskrivning avseende tillfälliga skatteanstånd. Skatteverket har under pandemin haft en generös inställning till företagsrekonstruktion och ackord enligt den gamla lagen om företagsrekonstruktion men efter att pandemin upphört, tycks Skatteverket ha intagit en mera restriktiv inställning. Du får under webbinariet ta del av praktiska erfarenheter och tips.

Ur innehållet:

  • Genomgång av reglerna om tillfälliga skatteanstånd med anledning av coronapandemin
  • Redogörelse för reglerna som styr Skatteverkets borgenärsarbete i frågor om ackord/skuldnedskrivning, företagsrekonstruktion m.m.
  • Genomgång av omröstningsreglerna för planförhandling enligt den nya lagen om företagsrekonstruktion, särskilt möjligheterna till s.k. cramdown.
  • Praktiska erfarenheter och tips

Målgrupp:

Webbinariet riktar sig främst till dig som är ekonomichef, styrelseledamot, VD, revisor, skatte-/redovisningskonsult, advokat eller affärsjuridisk rådgivare.

Vill du få tillgång till detta webbinarium?

När du köper detta webbinarium får du tillgång till det i sex månader och kan se det hur många gånger du vill. Välj ditt betalsätt, kortbetalning eller mot faktura. Vid kortbetalning får du direkt åtkomst till materialet. Vid fakturabetalning får du tillgång till materialet inom en arbetsdag.

1995kr

ex. moms

FAKTURAKÖP

Få tillgång till samtliga webbinarier

Skapa ett abonnemang
för 2 990 kr/mån


Med Lexnova Live har du obegränsad tillgång till våra juridiska webbinarier.
  • Delta på över 80 webbinarier live per år
  • Ställ dina frågor till Sveriges mest initierade föreläsare
  • Stort sökbart arkiv med över 150 webbinarier on-demand