Lexnova Webbinarier

Juridiska webbinarier om aktuella ämnen – uppdatera dig online när det passar dig

FAKTURAKÖP

Här kommer vi att ladda upp eventuella dokument som rör webbinariet.
Namn Storlek

Praxis från AD 2022.pdf

900 KB

Praxis från Arbetsdomstolen första halvåret 2022 – avgöranden du inte får missa

Se till att du har koll på aktuella avgöranden från Arbetsdomstolen för att undvika risk för felaktiga slutsatser och bedömningar i förhållande till arbetsrätten och felaktig hantering av anställningsförhållanden eller relationer till fackliga organisationer.

Dino Kalamujic
Advokat och delägare vid edpLaw
Johan Sundberg
Advokat och partner vid edpLaw

Under detta webbinarium går Johan Sundberg och Dino Kalamujic igenom praxis från Arbetsdomstolen under första halvåret 2022. De tar bland annat upp mål om avskedande på grund av att kraven för säkerhetsklassificering inte var uppfyllt, bedömd nivå på skadestånd vid avskedande, vad som kan utgöra förtroendeskadlig bisyssla och ogiltigförklaring av uppsägning.

Ur innehållet: 

  • AD 2022 nr. 3 - Fråga om det förelegat laga skäl för avskedandet alternativt saklig grund för uppsägning, och därvid även om Polismyndigheten agerat i strid med tvåmånadersregeln.
  • AD 2022 nr. 7 - Fråga om arbetstagaren sagts upp i strid med 7 § anställningsskyddslagen och om arbetsgivaren brutit mot turordningsreglerna i 22 § samma lag.
  • AD 2022 nr. 15 – Fråga om avskedande gällande arbetstagare som är anställda i skyddat arbete/lönebidrag för utveckling i anställning och som inte omfattas av anställningsskyddslagen. 


Vill du få tillgång till detta webbinarium?

När du köper detta webbinarium får du tillgång till det i sex månader och kan se det hur många gånger du vill. Välj ditt betalsätt, kortbetalning eller mot faktura. Vid kortbetalning får du direkt åtkomst till materialet. Vid fakturabetalning får du tillgång till materialet inom en arbetsdag.

1995kr

ex. moms

FAKTURAKÖP

Få tillgång till samtliga webbinarier

Skapa ett abonnemang
för 2 990 kr/mån


Med Lexnova Live har du obegränsad tillgång till våra juridiska webbinarier.
  • Delta på över 80 webbinarier live per år
  • Ställ dina frågor till Sveriges mest initierade föreläsare
  • Stort sökbart arkiv med över 150 webbinarier on-demand