Lexnova seminarier

Träffa landets främsta juridikexperter som uppdaterar dig på rättsutvecklingen i ett tidseffektivt format.

Digital Markets Act & konkurrensprocesserna mot big tech

SEMINARIER
Här kommer vi att ladda upp eventuella dokument som rör seminariet.
Name Size
Ställ dina frågor till föreläsaren nedan (fungerar även inför webbinariet). Vid tekniska problem mejla [email protected]

Digital Markets Act & konkurrensprocesserna mot big tech

I oktober 2020 stämde det amerikanska justitiedepartementet Google för att ha missbrukat sin dominerande ställning inom sökmotorer och sökannonsering genom att tillämpa en rad avtal som utestänger konkurrenter. Detta följdes av att Federal Trade Commission i december stämde Facebook och yrkade att bolagets tidigare godkända köp av Instagram och Whatsapp ska återgå. I Europa har EU-kommissionen bötfällt Google vid flera tillfällen och inlett utredningar mot Apple, Facebook och Amazon. Den amerikanska synen på digitala plattformar som får en stark och svårutmanad ställning har därmed närmat sig den europeiska. Säkerställ att du vet när ni som bolag eller organisation har rätt till att få tillgång till den data ni genererar vid användning av olika plattformar och när grindvakterna måste ge samarbeta med tredje part.

Johan Holmquist
Senior Associate vid Hannes Snellman mer

Under seminariet går Johan Holmquist, Senior Associate vid Hannes Snellman,  igenom hur bolag och organisationer får en rättvis chans som konkurrenter gentemot stora plattformar och som användare på dessa plattformar. Han redogör för konkurrensprocesserna i USA och EU mot Google, Apple, Facebook och Amazon. Johan diskuterar också EU-kommissionens – som framfört att de nuvarande konkurrensreglerna är otillräckliga för att komma tillrätta med den bristande konkurrensen på de digitala marknaderna – omstörtande förslag till ett nytt förhandsregelverk för stora onlineplattformar som fungerar som gatekeepers (Digital Markets Act).

Ur innehållet:

  • Likheter och skillnader mellan amerikansk och europeisk konkurrensrätt i fråga om ensidiga förfaranden 
  • Redogörelse för de pågående konkurrensprocesserna i USA och EU mot Google, Apple, Facebook och Amazon  
  • Konkurrensrättslig analys av EU-kommissionens förslag till ett nytt förhandsregelverk för stora onlineplattformar som fungerar som gatekeepers (Digital Markets Act) 


Vill du delta på detta seminarium?

När du köper detta seminarium får du tillgång till den kommande live-sändningen där du kan skicka in frågor till föreläsaren samt ladda ner eventuella dokument i förväg. Välj ditt betalsätt, kortbetalning eller mot faktura.

2990kr

ex. moms

1 Arbetsdag

Få tillgång till samtliga nyhetsseminarier

Skapa ett abonnemang
för 2 990 kr/mån


Med Lexnova Talk har du obegränsad tillgång till våra juridiska nyhetsseminarier.
  • Delta på över 70 live-seminarier per år
  • Ställ dina frågor till Sveriges mest initierade föreläsare
  • Stort sökbart arkiv med över 100 seminarier on-demand
Datum
Torsdag 11 mars
Tid
11.30—13.00

Seminarietillfället har passerat men finns tillgängligt att se on-demand. Med Lexnova Webbinarier får du tillgång till landets främsta juridiska experter i ett digitalt format som du kan ta del av så många gånger du vill.

Till webbinariet