Lexnova Webbinarier

Juridiska webbinarier om aktuella ämnen – uppdatera dig online när det passar dig

FAKTURAKÖP

Här kommer vi att ladda upp eventuella dokument som rör webbinariet.

Bemötande av våldsutsatta

Som ombud möter du personer, både vuxna och barn som varit med om traumatiska händelser. Förhör och domstolsförhandlingar kan påverka den drabbade mentalt. Ett felaktigt bemötande kan i värsta fall leda till att personen återtraumatiseras. Vilka är de psykologiska aspekterna man bör känna till och tänka på vid bemötandet av en person som har varit utsatt för ett trauma?

Emelie  Franzer
Advokat och partner vid Elander Advokatbyrå

I det här webbinariet får du praktiska tips på hur du bemöter dessa personer och hur du hjälper dem på ett professionellt sätt. Med små medel kan du som ombud bidra till att den drabbade får en positiv bild av rättsväsendet oavsett utgången i målet eller ärendet när den drabbade tagit steget att berätta om sin utsatthet. Se till att du har förståelse för den roll du kan ha i den drabbades läkande process, hur du utvärderar den drabbades situation och hur den drabbade kan sätta ord på våldet inför ett förhör. 

Ur innehållet  

  • Tips kring bemötande
  • Sätta ord på den drabbades våld inför förhör
  • Olika våldsformer

Vem bör gå på seminariet?  

Du som arbetar som biträdande jurist, advokat, inom socialtjänsten samt polisen för att finslipa ditt bemötande när du arbetar med personer som varit våldsutsatta. 

Vill du få tillgång till detta webbinarium?

När du köper detta webbinarium får du tillgång till det i sex månader och kan se det hur många gånger du vill. Välj ditt betalsätt, kortbetalning eller mot faktura. Vid kortbetalning får du direkt åtkomst till materialet. Vid fakturabetalning får du tillgång till materialet inom en arbetsdag.

1995kr

ex. moms

FAKTURAKÖP

Få tillgång till samtliga webbinarier

Skapa ett abonnemang
för 2 990 kr/mån


Med Lexnova Live har du obegränsad tillgång till våra juridiska webbinarier.
  • Delta på över 80 webbinarier live per år
  • Ställ dina frågor till Sveriges mest initierade föreläsare
  • Stort sökbart arkiv med över 150 webbinarier on-demand