Lexnova Webbinarier live

Träffa landets främsta juridikexperter som uppdaterar dig på rättsutvecklingen i ett tidseffektivt format.

Att processa mot myndigheter om sanktions- och förbudsbeslut

Webbinarier live

Advokat – utbildningsintyg

Här kommer vi att ladda upp eventuella dokument som rör webbinariet.

Att processa mot myndigheter om sanktions- och förbudsbeslut

Advokat – utbildningsintyg

Se till att du vet hur man försvarar sig mot tillsynsmyndigheter vid tillsynsärenden och efterföljande processer. På senare år har sanktionerna för överträdelser skärpts, exempelvis har Integritetsskyddsmyndigheten rätt att utfärda reprimander och sanktionsavgifter på upp till 4% av organisationens globala årsomsättning ­– under 2020 beslutade IMY om 140 miljoner i sanktionsavgifter.

Henrik Bengtsson
Advokat och partner vid Advokatfirman Delphi mer

Välkommen till detta liveseminarium om processen vid tillsynsärenden. Myndigheter har möjligheter att utfärda långtgående sanktioner i form av exempelvis försäljningsförbud och olika former av ålägganden varför det är viktigt för privata företag att tillvarata sina rättigheter och kunna argumentera för att exempelvis få en muntlig förhandling. Under detta seminarium går advokat Henrik Bengtsson vid Advokatfirman Delphi igenom hur du bör agera i processer med tillsynsmyndigheter, lägga upp processtaktik i förvaltningsprocesser och argumentera för att begränsa förbud, förelägganden och sanktionsavgifter.

Ur innehållet:

  • De allmänna förvaltningsrättsliga principerna som myndigheter är skyldiga att följa – självständighet, utredningsansvar, motiveringsskyldighet, kommunikationsskyldighet och proportionalitetsprincipen
  • Omprövning av myndighetsbeslut
  • Hantering av vaga förbud och förelägganden från myndigheter
  • Taktiska överväganden vid överklagande av myndighetsbeslut. Processföringen inför förvaltningsdomstolarna och särskilt om muntlig förhandling
  • Proportionalitetsprincipen och det lindrigaste ingreppets princip

Följer advokatsamfundets riktlinjer för lärarledd utbildning

Vill du delta på detta webbinarie?

När du köper detta webbinarie får du tillgång till den kommande live-sändningen där du kan skicka in frågor till föreläsaren samt ladda ner eventuella dokument i förväg. Välj ditt betalsätt, kortbetalning eller mot faktura.

2990kr

ex. moms

1 Arbetsdag

Få tillgång till samtliga webbinarier

Skapa ett abonnemang
för 2 990 kr/mån


Med Lexnova Talk har du obegränsad tillgång till våra juridiska webbinarier.
  • Delta på över 80 webbinarier live per år
  • Ställ dina frågor till Sveriges mest initierade föreläsare
  • Stort sökbart arkiv med över 150 webbinarier on-demand
Datum
Torsdag 15 april
Tid
08.30—10.00

Seminarietillfället har passerat men finns tillgängligt att se on-demand. Med Lexnova Webbinarier får du tillgång till landets främsta juridiska experter i ett digitalt format som du kan ta del av så många gånger du vill.

Till webbinariet