Avtalsrätt

Urval av experter

Nyheter (3821)

HFD: Rätt kräva tillbaka 10,5 miljoner av assistansbolag

Ett assistansbolag som arbetade med mer krävande brukare än tillståndet medgav måste betala tillbaka 10,5 miljoner kronor av ersättningen efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen. Det aktuella villkoret motiveras av att trygga de krav som ställs på kompetens och kvalitet och är därför tillåtet.

Instans
Högsta förvaltningsdomstolen
Rättsområden
Offentlig rätt, Affärsjuridik

Advokat hade rätt hoppa av inför huvudförhandling

En klient reklamerade för sent mot advokatens fakturor när han dröjde ett drygt halvår. Tingsrätten framhåller att klienten hela tiden var medveten om utfallet av och läget i processerna samt den samlade kostnaden. Advokaten hade dessutom rätt att hoppa av strax före huvudförhandlingen.

Instans
Östersunds tingsrätt
Rättsområden
Rättsväsende, Processrätt, Affärsjuridik

Påstått lån var aktieköp

Var betalningen på 180 000 kronor ett lån till arbetsgivaren eller likvid för aktier i företaget?  Trots att mannen i en annan del betala...

Instans
Svea hovrätt
Rättsområden
Affärsjuridik

60 000 kronor var 60 kronor - avtal ogiltigförklaras

Ett kommatecken betyder mycket. Ett företag som beställde mailadresser till ett stort antal chefer skulle betala 60,000 kronor per styck. Beställaren betalade 60 kronor men krävdes på 60 000 kronor per styck. Eftersom prisangivelsen är otydlig och missledande befriar tingsrätten kunden från betalningen.

Instans
Halmstads tingsrätt
Rättsområden
Affärsjuridik

Seminarier (2)